AGILITY MR900434581

Agility nybörjarkurs är till för dem som vill prova på agility. Här lär vi in de olika hindertyperna och vi jobbar med hinderdrag. Vi diskuterar även saker som berör träningen som t ex vila, belöning och upp/nedvarvning. 

Förkunskaper: Det är bra om man har gått valp (eller nybörjarkurs) på EHDK, eller har likvärdiga kunskaper. Man ska kunna jobba med sin hund lös på plan utan att den sticker iväg och hittar på egna aktiviteter. Hunden ska vara minst 1 år för att den ska få börja kursen.

Efter kursens slut övergår den i kostnadsfri öppenträning en dag i veckan där man kan fortsätta att träna tillsammans. Det finns instruktör på plats om man vill ha hjälp eller ställa frågor. 

Agility fortsättningskurs är för dem som gått agility grundkurs eller har likvärdiga kunskaper. Hunden ska kunna de flesta hindren och det är en fördel om den har lite hinderdrag, eftersom denna kurs framför allt går ut på att får lära sig hur man styr hunden på banan med hjälp av olika byten.

Det anordnas kostnadsfri öppenträning en dag i veckan då alla som gått fortsättningskurs får möjlighet att träna tillsammans. Det finns då en instruktör på plats om man behöver hjälp eller har frågor.

/Annso, Ylva och Carina 

tassar

RALLYLYDNAD

 

Rallylydnad är en sport där ”teamet”, dvs hund och förare, genomför en bana med övningar utmärkta på skyltar. Utförandet av varje övning illustreras genom bild och text på skyltar.

Teamet genomför banan i en rask men normal hastighet med hunden på förarens vänstra sida.

Hund och förare skall utstråla glädje och samarbete under hela genomförandet.

Bedömningen är mer generös än i traditionell lydnad.

Här tränar vi allt från bakdelskontroll till kontakt, från stadga till slalom och även sitt, ligg samt stående.

Det viktigaste är att ni har skoj tillsammans med er hund!

Hoppas att vi ses!